vineri, 18 decembrie 2009

U.E.

Am stat asta-seara cu stimata mea bunica in bucatarie, ea spala vasele si eu stateam pe un scaun lipita de calorifer. Din lipsa de ocupatie ma ridic si pornesc radioul vechi setat pe Realitatea Fm, era emisiunea Tanase si Dinescu, discutau despre diverse, dar in principal despre lista Boc 4.

La un moment unul dintre ei a adus vorba de prostiile pe care U.E. ni le baga pe gat. Spre exemplu, binecunoscuta anesteziere a porcului inainte de taiere. Ei bine, acum s'o vorbit de cum vrea U.E. sa facem ''ritualul ingroparii''.

Romanii dupa ce moare un om se lasa in casa 3 zile, ei ne pun sa'l nu'l mai tinem in casa si sa'l ingropam. Unii ar spune ca e ''lege'' gandita, dar eu spun ca asta tine de traditia noastra, ca sa zic asa. Vor sa nu mai ingropam mortul cu haine normale ci cu unele bio-degradabile (ex. pantofi din carton presat bio-degradabil). Cine le'o face, nu stiu.

U.E. vrea sa nu ne mai bocim mortu' in casa si sa nu'l mai plimbam cu sicriul deschis in masina pana la cimitir. Eu, ca orice om, am vazut cand treceau masinile cu mortu' in sicriu, da' erau in asa fel pusi incat nu aveai cum sa'l vezi, chestia nu cred ca e gandita, tine oleaca de ''bunu' simt'' ca sa zic asa.

Noua lege aprobata de Parlamentari in Senat mai reglementeaza si felul in care sa arata cimitirele. Toate trebuie să aibă capelă cu cameră frigorifică şi perdea de arbori de jur imprejur. Asta, ok, e draguta, da' nu vad petrecandu'se asa ceva in Romania. Iar daca o sa te duci sa'i spui asta unui nene de la sat, o sa se holbeze la tine ca nu'i adevarat. Dupa ce ca de abia poate sa faca faza c pomana si cosciugu', mai vi si tu, om scolit, sa'i spui ca trebuie sa se schimbe ca asa e legea. Sigur!

Lege tampita aprobata de oameni "intelectuali".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu