luni, 7 septembrie 2009

Turcia turcaletilor

So...am plecat si eu in Turcia pe 28 august impreuna cu Mada (no shit), inafara de faptul ca ne'am pus din greseala bagajele in alt autocar totul a decurs bine. Drumul l'am savurat picatura cu picatura, minut cu minut, pentru ca nu mai cunosteam pe nimeni in tot autocarul cu care puteam schimba cateva vorbe. Sa nu mai zic ca atunci cand somnul era mai dulce cu toate ca gatul era intr'o pozitie de..da..se aude..nu..nu 80, ci 90 de grade, oameni buni. Da, 90 de grade!! atunci ghidul nostru minune incepea sa ne povesteasca cate ceva despre fiecare oras prin care trecea, fiecare rau, fiecare piatra, fiecare persoana cunoscuta ce a trecut prin drumul nostru, va dati seama, oameni buni?! Ghidul nostru mai vorbea si scadat pentru ca ''am suferit o operatie la corzile vocale si doctorul mi'a recomandat sa vorbesc scadat'', da' de unde, a vorbit scadat primele 3 minute si pe urma rapid. Oh, uitasem ca inainte de fiecare prelegere ghidul dadea o suflare sanatoasa in microfon.

Intr'un final am facut si noi prima oprire in Bulgaria, unde indicatorul pentru buda era pus pe sosea. Acolo (la buda) a trebuit sa dam 30 centi pentru o vizita. Si ma gandeam cat de nasol poate fi sa fi casiera la buda, in ficare zi la bude.... .

Bulgaria si Turcia mi s'au parut niste tari neexplorate, Romanica e mult mai tare, fara doar si poate.

In prima seara la Chanakkale am mancat cea mai tare masa din toata tabara (la desert am mancat o ''mamaliga'' asa de bunaaaaa), camera era minuscula, ea avea si usa de balcon, dar cum noi eram la etajul unu au zis ca ce ne mai trebuie balon si au pus o placa de metal peste usa. Idee proasta de altfel pentru ca unii (nu dau nume, pentru ca majoritatea stiu) neuitandu-se era sa pice de'a dreptul. In acea seara ne-am cunoscut, de fapt, toti dupa nume, ca asa nu prea stie nimeni cine cum e.

In a doua zi am trecut si pe la Efes (numele asta l'am intalnit in toata tabara pe cutiile de bere, dar sa zicem ca evitam acest subiect). Cand am ajuns la Kusadasi, inafara de faptul ca am incurcat hotelul si ne'am amagit cu privitul la unul gigantic, am fost cazati intr'un hotel de tot turkish delightu' (by ion), dar bn k ne'am mutat intr'unu' la 2 min unde era superb (adik piscina). In acel hotel a inceput totul, faza cu usa, faza cu ce’i asta, ce mai! Faze multe.

Mi’e asa de greu sa povestesc totul…mai greu decat in celelalte tabere, poate pentru ca s’au intamplat multe, de fapt si de drept daca luam in calcul si noptile tabara a durat aproape 18 zile, dar daca mai scadem vin cam 15 zile….dar tot sunt putine:)).

Vreau sa schimb parerea despre turcaleti, in bazarul din Istambul nu’ti sare nimeni la gat. Daca nu’i bagi in seama treg la urmatorul cu ofertele, si nu iti fac nimic daca te porti civilizat, iar cand vine vorba de plimbat de afara noaptea daca sunteti mai multi nu se intampla nimic.

Plaja, prajiturica si curea cu tinte.

Cand vine vorba de calitatea hoteliera (mama ce tare suna!) in Istambul a fost peste poate cel mai tare, cu tot cu liftul care se bloca intruna (recunosc ca si eu m'am blocat cu alexandra si s'a stins lumina, nu am tipat (decat de doua ori, incet, cat pentru noi, si nimic in genul ajutor sau salvati'ne, inculpatul care nu aude stie!) dar pana la urma am apasat pe 4 si liftul a pornit). Nasol era cand trebuia sa faci naveta de la unu la patru, dar totul a meritat.

Ar mai fi multe de scris, si o sa mai scriu…da’ nu acum. Cum am zis…15 zile nu sunt putine, dar 8 da...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu